skip to Main Content
Delmos är under avveckling inför nedläggning vid årsskiftet. Vissa uppgifter och sidor på delmos.se är därmed inte aktuella. >

Delegationen mot segregation söker en verksamhetscontroller

Delegationen mot segregation är en statlig myndighet med uppdraget att bidra till att öka de långsiktiga effekterna av insatser för att minska och motverka social och ekonomisk segregation på nationell, regional och lokal nivå. Myndigheten ska främja ökad samverkan mellan myndigheter, landsting, kommuner, organisationer inom det civila samhället, näringsliv, forskare och andra relevanta aktörer. Myndigheten ska även bidra till kunskaps- och erfarenhetsutbyte, följa forskning och annan kunskapsutveckling i frågor som rör segregation.

Läs mer om myndighetens uppdrag här

Ansvarsområde

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda, driva, utveckla och kvalitetssäkra processen för såväl verksamhetsstyrning som den finansiella styrningen av myndigheten. Det innebär löpande arbete med planering, budgetering samt uppföljning och analys av myndighetens verksamhet, ekonomi och personal. I ditt arbete ingår även att vara en sammanhållande funktion i framtagande av myndighetens verksamhetsplan, budgetunderlag och årsredovisning. I arbetsuppgifterna ingår även att vid behov kunna stödja myndighetsledningen i andra frågor samt att hålla samman andra myndighetsgemensamma frågor.

Delegationen mot segregation är en liten myndighet vilket innebär att vi jobbar nära varandra i en dynamisk miljö där arbetsuppgifterna kan variera från mer omfattande uppdrag till att exempelvis säkerställa kvalitet i underlag som vi löpande hanterar tillsammans med Statens servicecenter.

Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen inom relevant område, gärna ekonomi eller juridik.
 • Erfarenhet av arbete med verksamhetsstyrning, uppföljningar, analyser och prognoser i statlig förvaltning eller annan politiskt styrd organisation.
 • Erfarenhet av att hålla samman processer, till exempel som projektledare.
 • Erfarenhet av ekonomiadministration.
 • Kännedom om regelverket i samband med statliga inköp och upphandlingar

Vem är du som person?

 • I den här rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som:
 • Arbetar självständigt och är initiativtagande
 • Är flexibel – har lätt att anpassa sig till ändrade omständigheter och kan arbeta med flera olika arbetsuppgifter parallellt
 • Arbetar bra med andra människor. Är lyhörd och kommunicerar och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Är tydlig – Säkerställer att budskap når fram. Påminner och följer upp.
 • Strukturerad – Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.

Information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Delegationen mot segregation tillämpar sex månaders provanställning. Geografiskt läge: Huddinge, Stockholms län.

Är du intresserad?

För mer information om tjänsten kontakta Administrativ chef Maria Edenholm Oscarson tel. 070-246 1968.

Patrik Öhrnell för Seko patrik.ohrnell@seko.se
Gustav Fredholm för OFR/S, Gustav.Fredholm@st.org

Sista ansökningsdag är 31 maj. Välkommen att skicka in din ansökan bestående av cv samt personligt brev till registrator@delmos.se Märk din ansökan med referensnummer 2019-2.4.1-254.

Back To Top