skip to Main Content

Pressrum

Journalister kan kontakta Delegationen mot segregations presstjänst för att få kontakt med rätt person att intervjua eller prata med.

Om du är journalist, hör av dig till Delmos via press@delmos.se så svarar vi under kontorstid.


Presskontakt:

Stina Lyles
Press- och kommunikationsansvarig

Telefon: 076- 724 61 33


Pressmeddelanden

De senaste pressmeddelandena från Delegationen mot segregation.

Du kan också prenumerera på nyheter och pressmeddelanden från Delegationen mot segregation genom att följa oss via vårt nyhetsrum på Cision.

Delegationen mot segregations nyhetsrum Cision

Granska Segregationen – Gratis Webbinarium För Journalister

Granska segregationen – gratis webbinarium för journalister

Hur stora är inkomstskillnaderna i din kommun? I vilka stadsdelar är valdeltagandet högst och lägst? Var klarar flest gymnasiet och i vilka kvarter är trångboddheten som störst? Den 25 november arrangerar Delmos ett gratis webbinarium för journalister som vill använda myndighetens nya statistikverktyg Segregationsbarometern för att bevaka en av nästa års viktigaste valfrågor – segregationen.
Delmos Lanserar Nytt Verktyg För Att Bryta Segregationen

Delmos lanserar nytt verktyg för att bryta segregationen

Hur mycket skiljer sig inkomsterna åt mellan olika områden i din kommun? Var är flest barn inskrivna i förskolan? Hur skiljer sig utbildningsnivån mellan stadsdelar? Och hur hänger det ihop med segregationens utveckling? Nu lanserar Delmos Segregationsbarometern, ett unikt verktyg som genom att svara på bland annat dessa frågor hjälper aktörer till mer effektiva insatser för att minska och motverka segregation.
Segregationen I Sverige Har ökat

Segregationen i Sverige har ökat

Segregationen i Sverige har ökat kraftigt sedan 1990-talet. Höginkomsttagare och låginkomsttagare är de som lever mest segregerat. Skillnaderna mellan olika områdestyper i landet är så pass stora att det pekar på att platsen har betydelse för människors livschanser. Det visar Delegationen mot segregation (Delmos) idag i sin nya årsrapport.

Bilder:

Bilder får användas i sammanhang där Delegationen mot segregation och myndighetens verksamhet beskrivs. Bilderna får inte ändras utan myndighetens tillstånd eller användas på ett sätt som kan vara kränkande för upphovspersonen. Uppge alltid fotografens namn och Delegationen mot segregation vid publicering.

För frågor om bilder kontakta presstjänsten: press@delmos.se


Senast uppdaterad : 18 mar, 2022
Back To Top