skip to Main Content

Webbinarium: Hur kan journalister använda Segregationsbarometern?

Hur kan man som lokaljournalist snabbt hitta bakgrundsfakta eller möjliga nyhetsvinklar i statistiken i Segregationsbarometern? Vad innebär det egentligen att ett visst område klassas som exempelvis områdestyp 1 – och vad betyder det för kommunen som helhet? Och vad kan man egentligen dra för slutsatser om exempelvis barnfattigdom eller indikatorn genomsnittlig bostadsarea per person?

I september lanserade Delmos Segregationsbarometern, som är ett digitalt statistikverktyg för att mäta och följa segregation. Verktyget gör det möjligt att analysera indikatorer som har betydelse för den socioekonomiska boendesegregationen och dess utveckling på många olika geografiska nivåer.

Webbinarium 25 november för media

Delmos har fått flera förfrågningar från journalister som vill veta mer om verktyget för att kunna använda det så bra som möjligt. Därför bjuder myndigheten nu in till ett webbinarium den 25 november, där vi berättar mer och svarar på frågor.

Vid webbinariet går vi bland annat igenom de mått (index och områdestyper) som finns i systemet, vad mäter verktyget och på vilka sätt man kan analysera segregationens utveckling, hur journalister kan ha nytta av datan inom en rad bevakningsområden – arbetsmarknad, skola, boende med flera – samt hur statistiken i verktyget exempelvis kan användas som komplement till polisens lista över utsatta områden, just för att belysa de socioekonomiska aspekterna. Vi svarar även på frågor om verktyget.

Skicka gärna frågor till Delmos via chatt och mejl

Tid kommer att finnas för att ställa frågor direkt vid webbinariet via chattfunktionen.

Har du redan nu någon fråga om verktyget som du skulle vilja att vi tar upp? Mejla oss gärna på press@delmos.se.

Det krävs ingen föranmälan till webbinariet. Du deltar genom att klicka på länken till webbinariet.

Tid: 25 november klockan 08.15-09.00

Plats: Digitalt via Teams

Lägg till webbinariet i din kalender:

Back To Top